Newsletter
Inregistreaza-ma

Sfaturi utile

Pe baza experienței pe are am acumulat-o oferind aceste produse vă oferim câteva sfaturi pe care le considerăm utile.

Incorporabile Magnus

Incorporabile Magnus

Acest aparat trebuie utilizat numai în scopul preparării mâncărurilor. A nu se folosi decât în acest scop. Utilizarea aparatului în alte scopuri (ex. încălzirea încăperii etc.) nu este corectă şi este periculoasă.

Aluatul şi amestecurile pentru prăjituri nu trebuie să fie fluide, pentru că va mări timpul de coacere.
Nu aşezaţi vase direct la baza cuptorului pentru că astfel căldura de jos nu mai poate ieşi. Aceasta ar putea cauza crăparea sau ruperea emailului.
Folosiți vase ce au un diametru proporțional cu cel al arzătoarelor. Folosiți vase cu baza mică pentru arzătorul cu diametrul mic și vase cu baza mare pentru arzătorul cu diametrul mare.
Nivelul flăcării este foarte important din motive de siguranță. Acesta ar trebui setat potrivit dimensiunii vasului.
Nu folosiți sistemul de aprindere mai mult de 15 secunde. Dacă arzătorul nu pornește, așteptați un minut înainte de a reîncerca.

Pentru a evita murdărirea plitei cu ulei, asiguraţi-vă că baza vaselor şi suprafaţa plitei sunt curate şi uscate înainte de folosire.  
    • Nu folosiți suprafața plitei pentru pregătirea alimentelor în vederea gătirii, de exemplu, pentru a tăia pâinea sau a toca legume și fructe.
    • Nu folosiți suprafața plitei pentru depozitarea lucrurilor sau, în orice alt scop, în afară de gătit.
    • Zgârierea sau trântirea de vase cu colţuri ascuţite pe suprafaţa plitei ar putea cauza stricăciuni.
    • Nu așezați pe suprafața plitei obiecte din nici un fel de material care   s-ar putea topi, cum ar fi cele din plastic, din aluminiu, etc.
    • Orice fel de material care s-ar putea topi pe suprafața plitei trebuie înlăturat imediat cu un burete special destinat curățării plitei.
    • Nu folosiți niciodată cârpe sau bureți de vase obișnuiți, întrucât acestea pot lăsa un strat de grăsime pe suprafața plitei, strat care va arde și va produce decolorarea acesteia la următoarea utilizare.
    • Evitaţi încălzirea vaselor de email goale.

Masini de spalat semiautomate

Recomandări privind condiţiile de spălare!

Se recomandă, pe cât posibil, utilizarea la capacitatea maximă de încărcare cu rufe a maşinii pentru diminuarea costului în exploatare şi un impact redus asupra mediului, prin economie de timp, apă, detergenţi şi energie.
Pentru spălare se poate utiliza orice tip de detergent cu impact redus asupra mediului, recomandat maşinilor de spălat cu pulsator (neautomate), respectându-se instrucţiunile producătorului.
Reducerea cantităţii de detergent diminuează performanţele de spălare şi de îndepărtare a petelor. O cantitate prea mare de detergent produce fenomenul de spumare, împiedicând buna desfăşurare a operaţiei  de spălare.

Aragazuri

Recomandări pentru utilizarea ochiurilor plitei!

  • arzătoarele plitei se folosesc pentru încălzirea, fierberea sau prăjirea hranei;
  • fierberea are loc mai repede în vase de aluminiu, ceva mai încet în vase emailate uşoare (subţiri), mai încet în vase emailate grele şi foarte încet în vase de sticlă (rezistente la foc) sau ceramice;
  • după începerea fierberii se foloseşte flacăra economică;
  • arzătoarele sînt folosite eficient atunci când vasul acoperă complet flacăra arzătorului;
  • alegeţi arzătoarele plitei în funcţie de mărimea vasului. Flăcările arzătorului nu trebuie să depăşească marginile oalei, ci trebuie să acopere aproximativ 2/3 din suprafaţa fundului oalei. Diametrele vaselor care pot fi utilizate pe fiecare arzător în parte sunt următoarele:
                                 arzător rapid – minim 165 mm;
                                 arzător semirapid – minim 140 mm;
                                 arzător auxiliar – minim 120 mm.

Cuptorul aragazului

Recomandări pentru utilizarea cuptorului!

  • pentru frigerea cărnii se foloseşte tava emailată livrată odată cu produsul;
  • tăvile folosite pentru patiserie nu ar trebui umplute mai mult de 2/3 din înălţime. Ele se plasează pe grătarul cuptorului, de preferinţă pe treapta de mijloc a cuptorului, astfel încât să existe loc pentru creştere;
  • se recomandă încălzirea cuptorului timp de 10-20 minute, funcţie de temperatura dorită şi felul preparatului.